Higher Education Rice University Gibbs Recreation Center of
Project Info

Rice University Gibbs Recreation Center

Houston, TX

The design of The David and Barbara Gibbs Recreation and Wellness Center reinforces the historic fabric of Rice University’s pedestrian-orientated campus by segmenting the program into a series of appropriately scaled volumes. These discrete volumes create three courtyards — an entry court, a wellness court, and a pool court. The entry court engages two main pedestrian corridors and creates an active and inviting forecourt to Rice’s most public facility. The lobby, fitness areas and recreation lounge surround the pool court. The wellness courtyard serves as a quiet and private landscape space intended as an outdoor classroom or tranquil retreat. The project is LEED Silver certified. In collaboration with F&S Architects.
Photography: Thomas McConnell

Block Quote Icon
It is a fabulous addition to our campus in every sense. It will help us reinforce our sense of community as we bring students, faculty and staff together, and it will enable all members of our community to stay physically fit while they pursue their intellectual endeavors.
David Leebron
President, Rice University

Rice-01.jpg

Rice-02.jpg

27010_N25_medium.jpg

27010_N32_medium.jpg

Rice-03.jpg

Rice-04.jpg