Eco-Conservation Government Canyon Visitor Center of
Project Info

Government Canyon Visitor Center

San Antonio, TX

The Government Canyon Visitor Center floats in a field of native grasses and oaks at the mouth of the canyon, forming a gateway to the 8,600-acre Government Canyon State Natural Area. Located in the Edwards Aquifer recharge zone, the building demonstrates sustainable water use practices by conserving water, collecting rainwater, minimizing run-off and contaminants, and reducing ground water use. The canyon’s rich ranching history is expressed in the simple exposed steel pipe structure. The program included an exhibit hall, Texas State Park store, classrooms, offices, screened pavilion, amphitheatre, and trails. 
Photography: Chris Cooper

Block Quote Icon
The building opens up and shades itself and fits into the landscape in an unaggressive way. There is also something really familiar and comfortable about it. The composition is very carefully controlled, from the site plan to details.
Susan S. Szenasy
Editor in Chief, Metropolis Magazine

Government_Canyon02b.jpg

99021_N42_board.jpg

vertical.jpg

Government_Canyon09b.jpg

Government_Canyon07b.jpg